Monday, August 19, 2013

Kembali..

Assalamualaikum..
Lamanya tak update..kannn..lama giler..ingat dah takmo berblog lagi..huhu..masa dan keadaan yang tak mengizinkan..nampak mcm alasan kann..tapi serius,memang takde masa..
Ok..banyak sangat cerita nak save kat mama diaries ni..yang dah lepas takyah laa save kot..so,story mana2 yang latest je laa kannn..
Semoga terus bersemangat untuk berblog..
Opssss...sebelum terlewat..
Selamat hari raya,maaf zahir dan batin utk semua..

Wednesday, February 27, 2013

Tuesday, February 26, 2013

Hujan!!

Assalamualaikum..haiii!!
Huarrggghhhhh..menggeliat sikit..hihi..cuaca yang agak 'lemau'..yup..kenapa saya kata lemau??gelap jer..pastu sesekali hujan lebat.bukan slow ye,lebat..sejuk..rasa nak membungkuskan diri dalam selimut.;p
Tapi apakan daya..mana laa boleh kan.takmo laa jadi pemalas.walaupun orang kata,best je surirumah boleh baring2 bagai..hahahahhhh!!!tak pernah wehhh..ada masanya nak duduk sekejap pun tak dapat..;(
Actually semalam anak2 ponteng sekolah.sehari je pun..saje mengikut papanye ke kl..ada urusan sikit..haha..berani memontengkan anak sekolah ye mama!!ampun..bukannye selalu.dan insyaAllah takkan selalu..ada masa2 yang betul2 perlu saje..kami bertolak ke kl petang ahad;lepas abg am balik sekolah.then petang isnin balik ke pangkal jalan..dengan hujan lebat plus ribut petir..ya Allah..
And alhamdulillah..perjalanan kami dipermudahkan..then baca status kengkawan di Paka,hujan jugak..
Eh,musim hujan ke??ermmm..tak kisah laa musim apa pun,kita hanya menumpang dimuka bumi..sedar diri masing2..huhu..jadi,redha dengan segala ketentuanNya..;)
Ok laa ye..lenkali sambung sembang kosong..

Bye!

Oppsss..pic sekadar selingan..selalu bila ada cahaya matahari,bunga kembang sepuluh ni akan berkembang pkul 10 pagi tau..dah ni asyik hujan,harini tak berkembang langsung..;(

Thursday, February 21, 2013

Mentari dipagi khamis...


Assalamualaikum..tajuk post tak boleh blah..hahaha..bajet ayat nak berbunga2..sori naik lori..saya bukanlah pujangga yang pandai bermain kata2..cuma insan biasa yang hanya menumpang dibumi Allah..hihi..
Korang sihat??dua hari tak update blog..bukannye apa..tak sempat nak duk diam2,mengarang cerita..haaaaa..harini macam ada time skit..so bleh laa tekan2 phone ni..;)
Sekejapan dah khamis..esok cuti..yeayyyy!!!berehat laa dari segala mak nenek rutin time anak2 bersekolah..rehat jadi driver jer pun..yang lain2 harus macam biasa..ye laa kan..ahkak ni mana boleh sehari tak vakuum lantai..tak boleh jugak if sehari tidak mengemop..ape kes makcik??haus jugak lantai umah nanti..ada ku kesah??yang penting..bila berpijak dibumi yang nyata,tapak kaki rasa selesa sangat..anak2 nak berguling dalam rumah pun rasa bersih..sila laa guling2 ye anak2..mama kan rajin mengemop...hihi..
Apa planning untuk esok eh??macam nak ke kuantan..memenuhi kegilaan saya sekarang nih..yup..kegilaan dengan tudung..hihi..tapi tak laa sampai tahap membazir..bila beli baru,yang lama(tak lama sangat pun..pakai 3-4 kali) harus la disedekahkan kepada adik2 kesayangan hamba..untung korang dapat kakak macam ni.;p..en hubby pun tak membantah..dia tahu setakat mana kegilaan wifenya nih..alaaaa..tudung je pun..paling mahai rm150..nasib baik wife dia takde kegilaan dengan branded handbag..kalo tak,kompem fengsannnn!!!actually ada dalam wishlist tapi tak beli pun takpe sebabnya rege dia buleh bayar downpayment kereta..hihi..
Ok laa alls..nak memgemas apa yang patut kat umahku syurgaku ni..insyaAllah esok2 saya update lagi eh..bye semua!!

Monday, February 18, 2013

Isnin sudaaa...

Hai assalamualaikum...
Salam isnin untuk semua..monday blues ke korang??huhu..takmo blues2 laa kawan2..semangat!!!;)
Ada jugak yang baru mula keje setelah seminggu bercuti raya cina..boss cina,staff harus laa cuti sama kennssss!!haha..

Pagi ni mendung dan hujan sekali sekala..lemau skit laa bila cuaca macam nih..asyik menguap..huwarghhh!!!(mengeliat ntah dah kali keberapa)..haha..
Tapi..tapi..lemau2 pun tugasan harian tetap berjalan lancar..ni hah baru balik amik si anak teruna mengaji al-quran..pastu ke stesen minyak(yg ada penjaga pam sbb saya tak pandai isi minyak sendiri..;p)
Minyak keta dh tinggal 1 bar..no..no..no..saya takkan kemana2 dengan jumlah minyak yg sebanyak itu..tak confident langsung..en hubby dh berapa kali cakap..kalo 1 bar tu,u ke dungun pun sampai mama..huhu..sediakan payung sebelum hujan darling!!!;p

Ok laa semua..lenkali cerita lagi..kat bawah ni gambar apam pisang kegemaran saya untuk breakfast saya harini..opsss..beli sahajer..

Bye!!

Sunday, February 17, 2013

Salam ahad...


Assalamualaikum...hai semua..sihat tak??saya kurang skit..ada selsema dan batuk2..hope tak berpanjangan..minum air kosong banyak2 laa kan..insyaAllah..

Harini dah start dengan tugas harian..ooo..selain negeri2 pantai timur,korang berwiken kan?selamat hari minggu uollsss..hihi..

Tugas pertama bermula pukul 6 pagi.bangun.mandi.solat...then prepare breakfast yang simple utk suami dan anak2..en hubby yg nakgi keje.abg am yg nakgi mengaji.dina yg nak ke sekolah..actually awal pagi memang berpeluh2 laa saya..korang pun sama kann..itu laa tugas seorang ibu..;(

Then hantar dina ke sekolah.en hubby gi keje satu jalan dengan umah ustazah,so dia akan hantar abg am gi ngaji..
Then..saya akan amik abg am blk ngaji..pastu balik prepare lunch untuk dia ke sekolah sesi petang..then hantar..pastu amik si adik..bla..bla..bla...huhhhhh...letih wooooo..bukan letih apa..sehari 7-8 kali keluar masuk kereta..lenguh kaki ahkak!!!!haha..tapi..hidup mesti diteruskan..semoga dupermudahkan urusan kita semua..insyaAllah..

Ok laa..sekian saje celoteh untuk harini..esok2 insyaAllah kita borak lagi eh..

Bye!!

Saturday, February 16, 2013

Kasihku yang satu..

Wehuuuuuu....
Assalamualaikum semua..
Harini hujan dibumi Paka..memang macam ni cuaca sekarang..semalam panas terik.sampai sakit kepala sebab panas sangat..tup tup..harini hujan..sejukkkk!!!grrrrr...esok tak tau lagi macamner kann..redha sahaja dengan ketentuanNya..kerana Dia yang mencipta langit dan bumi..hujan dan panas..;))

Well..dah lama tak share pasal novel ek..saya ada jugak baca time betul2 free..bila??tengah2 malam sambil meneman en hubby buat keje2 opisnya..huhu..keje opis tapi bawak balik umah.ermmmmm...tak patut..hihi.takpe..si isteri dia ni setia menemani walopon kadang2 tinggal je sebab taj tahan dah ngantuk sangat..

Ok..now sedang membaca novel kasihku yang satu..baru beberapa.mukasurat,ada je halangan..si anak2 macam2 kehendaknya..memang tak bg peluang kat mama langsung kann..
Huhu..

InsyaAllah akan cuba habiskan baca..walopon lambat..membaca amalan yang mulia kan!!;)